5 bedrifter du kan starte nå med mindre enn 50.000 kr

Innholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Coronavirus-pandemien har satt mange av oss i en vanskelig situasjon, de heldige klarte å beholde jobben og jobbe hjemmefra, de mindre heldige ble arbeidsledige i verst mulig øyeblikk. Denne erkjennelsen fikk nok mange av oss til å ønske mer uavhengighet og fleksibilitet, og en av de beste måtene å gjøre det på er å bli din egen sjef.

Det er ikke lett å ha en liten bedrift. Du må styre tiden din veldig bra, gjøre beregningene dine riktig, ha en god strategi og backup-løsninger. Bortsett fra det trenger du også en god forretningside, litt kapital og mye mot. I denne artikkelen vil vi gi fem forretningsideer som du trenger mellom 10.000 kr og 50.000 kr for å starte, og forhåpentligvis vil vi motivere og inspirere deg. God lesning!

1. Å lage innhold på nettet

Stillingen influencer eller innholdsskaperen er ganske ny, men det ser ut til å være en av de mest populære og etterspurte der ute. Selv om det allerede er mange skapere i online-mediet, er det alltid plass til nye mennesker. Hvem som helst kan bli en innholdsskaper, du trenger bare å finne din nisje. En nisje representerer en gruppe, som en underkultur av mennesker som deler dine interesser og hobbyer. For eksempel – gartnere som er lidenskapelig om orkidéer er en nisje, kokker spesialisert på plantebasert mat er en nisje, ingeniører som bare jobber med 3D-utskrift er en annen, og så videre. Å ha en nisje betyr å være veldig spesifikk med emnene du nærmer deg, så hvis du har en lidenskap, hvis du har mye kunnskap om et emne, kan du være en veldig vellykket innholdsskaper på utvalgte plattformer. Disse kan være: YouTube, Instagram, Pinterest, TikTok, Facebook - det kommer veldig an på hvor publikummet ditt (som betyr kjønn og aldersgruppe) bruker mesteparten av tiden sin. Rekvisittene du trenger er ganske begrenset - for YouTube trenger du litt utstyr, for eksempel kamera og mikrofon, men det kan du godt kjøpe brukt. For de andre kanalene er det nok å ha en god telefon som du kan ta bilder med. Andre verktøy for redigering, søkeordforskning og så videre kan bli funnet gratis online. Den største investeringen i å lage online innhold er din tid og dedikasjon. Ikke bli demotivert hvis ingenting skjer etter 2-3 eller til og med 6 måneder, disse tingene tar tid, du må være veldig vedvarende, du må gi publikum tid til å finne deg.

2. Bli konsulent

Denne andre ideen krever at du har en veldig godt utviklet ferdighet eller kompetanse. Det krever ikke høyere formell utdanning (universitet), men det krever erfaring. Du kan være konsulent innen hva som helst - bærekraft, organisering, HR, strategi, økonomisk utdanning og så videre. Lag et personlig nettsted der du beskriver deg selv og hva du kan tilby. Det er også forskjellige frilansingsplattformer (som Upwork, Freelancer, Fiverr) hvor du kan opprette en gratis profil og begynne å selge tjenestene dine. Konkurransen på disse plattformene er større, ettersom du kan finne konsulenter eller eksperter fra hele verden, men alle har sitt eget sett med unike ferdigheter, og det gjør du også! Kanskje den erfaringen du har, eller språkene du kan snakke, kan gi deg et konkurransefortrinn.

3. Markedsføring

Hvis du har erfaring med markedsføring, kan du starte et markedsføringsbyrå, der du hjelper forskjellige småbedrifter (lokal virksomhet) med å komme online, hjelpe dem med sosiale medier og reklame. En annen idé relatert til markedsføring er å begynne å drive affiliate marketing. Det innebærer mye historiefortelling og deling, det være seg gjennom blogginnlegg eller sosiale mediekanaler som YouTube eller Facebook, med tilknyttede lenker til de nevnte produktene. Når noen klikker på lenken din og kjøper produktet du presenterte, får du en andel av salget eller en belønning. Partnermarkedsføring er ikke en fort-rik-rask type virksomhet, men for en sidejobb er det den perfekte løsningen. Her kan du igjen bruke din kompetanse eller interesser, og snakke om produkter og tjenester du bruker og liker. Du kan kontakte et selskap direkte for å se om de er interessert i å starte et partnerskap, men mange selskaper har allerede tilknyttede programmer tilgjengelig på sine nettsider, så alt du trenger å gjøre er å følge trinnene nedenfor for å få en personlig tilknyttet tilknytningslink.

4. Åpne en e-butikk

E-handelsnæringen er en av de få som faktisk blomstret under pandemien, og mange tror at populariteten til netthandel vil fortsette å vokse de neste årene. Å åpne en e-butikk krever litt kapital, men du kan investere pengene du har tilgjengelig på første lager og deretter bruke de opptjente pengene til å fylle opp på nytt. Selvfølgelig vil det også være behov for et nettsted - men for det har du spesialiserte plattformer som Shopify eller WooCommerce-plugin-modulen i Wordpress for å hjelpe deg i gang. Du kan finne mange gratis opplæringsprogrammer på nettet om hvordan du oppretter en e-butikk, men du kan også kjøpe et kurs med priser fra 50 kr. Med risiko for å gjenta oss selv - du trenger en nisje også for e-butikken, men i dette tilfellet kan den være bredere, så for eksempel solbriller e-butikk, elektronikk e-butikk, bildeler e-butikk og så videre. Gjør en grundig undersøkelse av mulige hull i landet ditt før du bestemmer deg.

5. Start en podcast

De siste årene har vi sett en eksplosjon i populariteten til podcasting, podcaster har for mange byttet ut radioen. Noe du lytter til mens du er på farta. De kan være lærerike eller underholdende. For å bli podcaster trenger du liten eller ingen erfaring eller utstyr. Det er en sidevirksomhet du kan starte i morgen. Noen podcastere velger å invitere gjester og snakke med om forskjellige emner, andre, bare diskutere sin egen mening eller erfaringer om det valgte emnet. Med podcasting må du igjen finne din nisje. Når det gjelder utstyr, trenger du bare en god mikrofon. Når du begynner å tjene penger på podcasting (fra reklame eller sponsing), kan du investere i et mer profesjonelt podcasting-sett.

Anbefaling

Listen kan fortsette, og fortsette. I den digitale tidsalderen er grensene ubegrensede, spesielt ettersom folk blir mer vant til å gjøre ting på nettet, for eksempel læring, shopping eller rådgivning, jobber som tidligere utelukkende var ansikt til ansikt.

Vi håper at vi har inspirert deg og at du snart vil vurdere å åpne din egen online virksomhet.

Forfatter:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruker sin kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Han studerte ved Syddansk Universitet og har vært daglig leder for Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved