Fordeler ved kredittkort på reise

Innholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Kredittkort - trygt betalingsmiddel

Allikevel så er det mange som velger å gå til anskaffelse av kredittkort, rett og slett fordi at de er enkle å bruke, det er et relativt trygt betalingsmiddel, og de kan stort sett brukes over alt i verden. Spesielt når man er ute og reiser kan kredittkort være utrolig smart å ha med seg. Gjerne ta med flere, og grunnen til det skal vi komme tilbake til litt senere i denne artikkelen.

Gratiss reiseforsikring med kredittkort

Fordelene kan begynne allerede på det tidspunktet du bestiller reisen. Mange kredittkortselskap tilbyr for eksempel gratis reiseforsikring dersom du betaler reisen, eller deler av reisen, med deres kredittkort. Bonuspoeng på flyreiser er ofte også et lokkemiddel som tilbys. Vær bare oppmerksom på at det kan være forskjellige fordeler knyttet til forskjellige kredittkort.

Ekstra pengereserve med Visa / Mastercard kredittkort

Vel av gårde, på årets planlagte ferietur utenlands, står fordelene ved å bruke kredittkort i kø. For det første har man jo en ekstra pengereserve med seg i hvert eneste medbrakte kort, dersom noe uforutsett skulle dukke opp.

Med kreditt på kortet har du alltid ekstra penger i reserve, og mulighet til å slå raskt til på fantastiske tilbud.

Slipper å drasse rundt med kontanter

En annen stor fordel ved å bruke kredittkort på utenlandsreisen er at du slipper å drasse rundt på en masse kontanter, og da gjerne i forskjellige valutaer, dersom du er innom flere land på reisen. Nærmeste minibank på feriestedet gir deg kontanter i landets valuta dersom du skulle trenge litt kontanter. Ellers så blir det jo et stadig større antall butikker som tar kredittkort som betalingsmiddel. Nå skal det jo sies at i Europa har jo problemet med forskjellige valutaer for hvert land blitt noe enklere etter at euroen ble lansert, men med dagen priser på fly og ferier så er det stadig flere som tilbringer ferien sin lang utenfor euro-området.

Skulle lommeboken din bli stjålet, full av kontanter, så kan du nok i de fleste tilfeller regne med at pengene er tapt og ferien i verste fall er spolert.

Ett ekstra kredittkort med deg

Dette problemet blir veldig mye mindre hvis du bytter ut kontantbeholdningen med kredittkort. Bare husk når du oppdager at lommeboken er borte, at du varsler kredittkortselskapet slik at kredittkortet blir sperret. Har du i tillegg ett ekstra kredittkort med deg, så kan det spare deg for mye irritasjon og plunder, samtidig som ferien kan fortsette som planlagt. Pass på å gjemme det ekstra kortet et sted langt unna hovedkortet slik at ikke begge blir stjålet samtidig. Hotellets safe er vel det tryggeste, men et ekstra kort gjemt i et hemmelig rom i kofferten, eller innsydd i en jakke, kan også være en god ide. 

Det er også viktig å betale kredittkortregningen så snart du får fakturaen etter hjemkomst. På den måten kan du spare mye rentekostnader.

Eks: Effektiv rente 17.8%, 65.000kr. o/5 år, Kostnad 30872. Totalt: 95.872kr.

Forfatter:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruker sin kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Han studerte ved Syddansk Universitet og har vært daglig leder for Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved