Kan jeg søke om flere lån? Alt du trenger å vite.

Innholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Du kan komme langt i sammenligningen av lån her på siden og du finner raskt og enkelt frem til lånetilbudene som passer best til dine personlige behov. Når det er klaret gjenstår det kun å søke om det aktuelle lånet og det gjør du ved å klikke på «Søk nu» utenfor tilbudet du ønsker. Når du først har fylt ut et søknadsskjema én gang går de påfølgende naturlig raskere.

Det er gratis og uforpliktende

Vi oppfordrer deg til å søke om mer enn bare ett lån og deretter akseptere det beste tilbudet hvis du får aksept på begge/flere søknader. I tillegg er det alltid fornuftig å innhente flere tilbud og ikke bare velge det som står øverst på listen eller det man har sett reklame for på TV. Nedbetalingen foregår ofte i en lengre periode så beslutningen om hvilket lån du skal velge er betydningsfull. Derfor er det viktig at du skaffer deg det beste beslutningsgrunnlaget overhodet. Og når søknadsprosessen er både gratis og uforpliktende (uforpliktende tilbud lån) er det ingen grunn til å slurve med denne.

Forskjellige norske långivere
Name
Lendo Kredittkort
Amount
0 - 150 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
25,76 %
Name
Credits Gold
Amount
0 - 100 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
26,07 %
Name
Re:member MasterCard
Amount
0 - 150 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
0 - 30,33 %
Name
Forbrukslånspesialisten
Amount
5 000 - 500 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
14 - 26,9 %
Name
Sambla
Amount
5 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
6,82 - 48,76 %
Name
AXO Finans
Amount
10 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 20 år
Rate
5,02 - 24,54 %
Name
Unofinans
Amount
10 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
6,81 - 24,4 %
Name
DigiFinans
Amount
10 000 - 500 000 kr
Duration
1 - 5 år
Rate
9,2 - 33,3 %

Hvordan øker jeg sjansene for å få lån?

Det er helt normalt å oppleve at man får avslag på lånesøknader og noen får flere avslag enn andre. Det som likevel er verdt å merke seg er at mange kunne unngått avslaget hvis de hadde grepet det hele annerledes an. Her presenterer vi noen gode råd:

  1. Ikke lån mer enn du har bruk for. Jo større beløp du ønsker å låne, jo større krav til sikkerhet stiller långiver. Sjansen for å bli godkjent blir derfor større jo mindre lånebeløpet er. Har du tidligere bevist at du er god til å tilbakebetale lånet vil den aktuelle långiver være mer tilbøyelig til å låne deg penger en annen gang, sannsynligvis også et større beløp.

  2. Se kritisk igjennom kravene som långiver stiller før du søker om et forbrukslån. Du kaster bort alles tid hvis du søker om et lån mens du er registrert som dårlig betaler og vet at långiver ikke aksepterer dette. Det samme gjelder hvis du ikke oppfyller långivers aldersgrense og vi kan i slike tilfeller kun anbefale at du unnlater å søke om disse lånene.

  3. Få en annen person til å kausjonere for deg. Dette kan for eksempel være foreldre og det betyr samtidig at de blir ansvarlige for å betale lånet tilbake dersom du ikke kan betale avdragene rettidig. Dersom du har noen til å kausjonere for deg øker sjansen for at långiver ønsker å låne deg penger og kanskje kan du oppleve å få bedre rentebetingelser.

Søk om flere lån

Har du først søkt om ett lån går søknadsprosessen ved de neste mye raskere.

Sørg for å ha styr på eksisterende gjeld og få fjernet eventuelle betalingsanmerkninger. Er du registrert som dårlig betaler fjernes denne registreringen først når du igjen kan vise at du betaler til tiden. Vær sikker på at du har nok luft i budsjettet til at du kan nedbetale både eksisterende gjeld og det, eventuelt, nye lånet.

Låne penger - størst sjanse for godkjenning

Vi kan kun anbefale at du søker om flere lån, både fordi det gir størst sjanse for godkjenning, men også fordi det gir deg de beste betingelsene og størst sjanse for å kunne låne penger innenfor ønsket tidsramme.

For enkelte kan det synes fristende å akseptere flere lånetilbud, men det vil vi under ingen omstendigheter anbefale. Hele prosessen startet jo med dine overveielser om hvor mye du kunne nøyes med å låne og da virker det som en meget dårlig idé å akseptere mer enn ett, og naturligvis det beste, lånetilbudet. Hvis ikke risikerer du å sette deg i så stor gjeld at nedbetalingen blir uoverskuelig og konsekvensene av dette er store. Lån derfor alltid med omtanke.

Eks: Effektiv rente 17.8%, 65.000kr. o/5 år, Kostnad 30872. Totalt: 95.872kr.

Forfatter:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruker sin kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Han studerte ved Syddansk Universitet og har vært daglig leder for Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved