Lån til depositum - Depositumslån Guiden

Innholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

En av de situasjonene vi blir møtt med krav om å skulle betale et depositum er f.eks. når vi skal leie bolig eller i forbindelse med boligkjøp, hvor du må stille sikkerhet for diverse pengetransaksjoner.

Avhengig av hvor stort behovet ditt for et depositumslån er så kan du finne lån fra kr 5000, og helt opp til kr 500.000. Du kan sammenligne vilkår, og rask og enkelt søke om flere lånetilbud – både gratis og uforpliktende - og deretter velge det beste lånet.

Lån til innskudd

Når vi skal leie en bolig, så må vi som oftest betale et innskudd. Det er også et slags depositum, da det ligger som sikkerhet for at utleier kan få dekket eventuelt misligholdt husleie eller dekket skader på boligen forårsaket av leietaker. Du betaler dette depositumet ved innflytting. Om det er lån til innskudd eller lån til depositum så er fremgangsmåten slik som beskrevet ovenfor. Finn det lånet her på siden som oppfyller betingelsene dine og trykk på knappen for uforpliktende å søke om et forbrukslån.

Forskjellige lån på Moneezy
Name
Credits Gold
Amount
0 - 100 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
26,07 %
Name
Lendo Kredittkort
Amount
0 - 150 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
25,76 %
Name
Re:member MasterCard
Amount
0 - 150 000 kr
Duration
Ubegrenset
Rate
0 - 30,33 %
Name
DigiFinans
Amount
10 000 - 500 000 kr
Duration
1 - 5 år
Rate
9,2 - 33,3 %
Name
Forbrukslånspesialisten
Amount
5 000 - 500 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
14 - 26,9 %
Name
AXO Finans
Amount
10 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 20 år
Rate
5,02 - 24,54 %
Name
Unofinans
Amount
10 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
6,81 - 24,4 %
Name
Sambla
Amount
5 000 - 600 000 kr
Duration
1 - 15 år
Rate
6,82 - 48,76 %

Depositumslån via banken

Du har mulighet for raskt og enkelt å få et lån via de lånemulighetene du ser her på Moneezy.com. Men hvis du har god tid så kan du sammenligne vilkårene på de lånetilbudene du mottar via Moneezy.com, med f.eks. et depositumslån i banken. Hvis de ikke har et lån med denne konkrete betegnelsen, så kan du til sammenligning sjekke forbrukslånene som tilbys. Ulempen ved banklån kan ofte være at det er tidkrevende og du må kanskje flere ganger i banken med underskrevne lånedokumenter før du får pengene inn på kontoen. De fleste lånene som vi sammenligner her på siden gir deg mulighet for raskt å godkjenne med BankID slik at pengene raskest mulig kommer inn på kontoen din. Og når det handler om leieboliger og andre typer boliger, så handler det jo ofte om å slå til kjapt. Du kan best selv vurdere om du har tid til å innhente lånetilbud i banken.

Alternative metoder til å få lån til boliginnskudd og depositum

Hvis du har muligheten til det så kan du vurdere å involvere venner eller familie. Du kan kanskje få et gratis lån/rentefritt lån fra bekjentskaper. Får du dette så sørg for å betale tilbake til avtalt tid, ubetalt gjeld kan raskt splitte vennskap og familier. Det vil du unngå.

Det finnes også en mellomløsning, du kan kanskje få noen i familien til å kausjonere for depositumslånet ditt. I så fall burde du kunne få bedre lånevilkår enn hvis du søker om lånet alene. Sjekk, ved å velge lån i listen, om det er mulig å ha en medsøker eller kausjonist, og se om det finnes en avskryssingmulighet i det valgte lånets onlinesøknad.

Hva er viktig i forbindelse med lån til depositum?

  1. Først og fremst er det viktig at du får lånet slik at du kan få den boligen du har valgt deg ut. Når jeg skriver det som det viktigste kriteriet så er det bare fordi at om du f.eks. skal betale kr 250 eller kr 280 i månedlige avdrag ikke er så viktig som at du i første omgang får deg et sted å bo.

  2. Tiden det tar å få utbetalingen. Er det et krav om at du slår til her og nå eller har du god tid? Samme årsak som punkt 1. Det er ergerlig å miste en eventuelt drømmebolig på grunn av et noe høyere avdrag pr. måned.

  3. Deretter er prisen selvfølgelig veldig viktig. Det er selvfølgelig den viktigste faktoren. Det du skal sjekke er effektiv rente - den årlige kostnadene i prosent + alle utgifter ved lånet. Effektiv rente er prisen for å låne penger når du velger å låne til depositum/boliginnskudd.

  4. Beløpet du må betale pr. måned, kan du klare det i tillegg til husleien? Her kan låneperioden være viktig for deg. Hvis du kan tilbakebetale over f.eks. 180 måneder så blir det månedlige avdraget mindre enn ved f.eks. 12 måneder. Prisen for lånet blir imidlertid samlet sett høyere. Men igjen du må ta utgangspunkt i situasjonen din, du vet selv best hva som er det riktige for deg og for budsjettet ditt.

  5. Du må selvfølgelig oppfylle kredittselskapene og bankenes krav. Ellers kaster du bort tiden din ved å søke. Derfor har vi listet opp kravene deres i låneoversiktene ovenfor.

Lykke til - vi håper at du med hjelpen vår finner det riktige depositumlån.

Eks: Effektiv rente 17.8%, 65.000kr. o/5 år, Kostnad 30872. Totalt: 95.872kr.

Forfatter:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruker sin kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Han studerte ved Syddansk Universitet og har vært daglig leder for Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved