Emil Kjær

Emil Kjær

General Manager

Jeg bruker min kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Jeg er utdannet ved Syddansk Universitet i Danmark og har vært daglig leder i Intelligent Banker siden 2013, hvor jeg har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Hva mine 10+ års erfaring med lån har lært meg:

  1. Vurder alltid din økonomiske situasjon: før du søker om lån, må du alltid vurdere hvordan din nåværende økonomiske situasjon er, og være sikker på om du virkelig trenger lånet. Vurder om du kan dekke utgiften eller investeringen med allerede oppsparte midler, eller ved å justere budsjettet og spare opp i en periode.

  2. Sammenlign långivere: undersøk ulike långivere og sammenlign deres renter, gebyrer og vilkår. Se også etter kundeanmeldelser, men vær oppmerksom på at folk kan gi dårlige kundeanmeldelser dersom de ikke får innvilget lånet. Dette betyr ikke nødvendigvis at lånetilbyderen er dårlig.

  3. Les det som står med liten skrift: gå nøye gjennom låneavtalen, inkludert tilbakebetalingsbetingelser, renter og eventuelle tilleggsgebyrer. Sørg for at du forstår alle vilkår og betingelser før du signerer og forplikter deg til lånet.

  4. Lån bare det du trenger: dette vil hjelpe deg med å nedbetale gjelden raskere, og dermed redusere kostnadene.

  5. Lag en tilbakebetalingsplan:før du tar opp et lån må du utarbeide en realistisk plan for tilbakebetaling av lånet – som passer ditt budsjett. Sørg for at du kan foreta de nødvendige betalingene i tide for å unngå ekstra gebyrer og rentekostnader.

  6. Vurder alternativer: hva vil du bruke pengene til? Ulike typer lån kan ha høye renter og korte nedbetalingstider. Trenger du for eksempel penger til å finansiere en ny bil, kan det være fordelaktig å ta opp et dedikert billån.

  7. Lån ansvarlig: kortsiktige lån bør kun brukes som en kortsiktig løsning til akutte økonomiske behov. Unngå å bruke disse låntypene for vanlige utgifter eller som en langsiktig økonomisk løsning, da dette kan føre til en gjeldssyklus.

  8. Søk økonomisk rådgivning: hvis du sliter med gjeld eller er usikker på hva den beste handlingsplanen er, bør du vurdere å konsultere en økonomisk rådgiver eller kredittrådgiver for profesjonell veiledning.

Intelligent Banker, som er selskapet bak Moneezy, er en av de ledende aktørene i bransjen og har mottatt flere priser for deres suksess, blant annet Børsens Gazellepris fra 2014 til 2018, Væksthus Syddanmarks Vækstpris i 2018 og har også blitt anerkjent gjennom EY’s Entrepreneur of the Year i 2016.

Skrevet av Emil Kjær

14. juni 2024
15 finansielle ferietips
Ferier er forbundet med utgifter, uansett hvordan du snur og vender på det. Derfor gir vi deg her 15 finansielle ferietips til før, under og etter din ferie.
Les mer
7. juni 2024
Norges økonomiske puls - nordmenns forbruk og gjeld
Er virkelig gjelden så høy her i Norge, og bruker vi for mye på forbruk? Her tar vi pulsen på norsk økonomi det siste året på forbruk og gjeld. Les mer her.
Les mer
3. juni 2024
Hvor mye penger bør du ha på din sparekonto?
Lær smarte metoder for å spare penger for en tryggere fremtid. Bygg en buffer for uventede utgifter, og sørg for din økonomiske sikkerhet med våre enkle strateg
Les mer
24. mai 2024
Ville du heller ...? - Test dine økonomiske prioriteringer
Har du kontroll på hva du synes er viktigst i livet når det gjelder penger? Svar på spørsmålene i "Ville du heller" og finn ut hva du prioriterer.
Les mer
17. mai 2024
5 essensielle forsikringer du trenger og hvorfor de er viktige
5 forsikringer som alle bør ha i forskjellige livssituasjoner, og hvorfor disse er viktige for å dekke verdigjenstander, deg selv og dine nærmeste. Les mer her.
Les mer
9. mai 2024
Tips og triks for online lån fra Moneezys egne brukere
Bli kjent med online lån gjennom andres øyne! 7 tips og triks fra nordmenn som har vært i samme økonomiske situasjon som deg og fant lånet sitt gjennom Moneezy.
Les mer
6. mai 2024
Lån til tannlege? Betal tannlegeregningen med riktig lån
Trenger du lån til tannlege finnes det flere alternativer du bør se på før du hopper et tilbud fra tannlegen. Her får du de beste tipsene. Les mer her.
Les mer
26. april 2024
Til deg som trenger lån til oppussing
Her får du en oversikt over hvilke typer lån som er vanlig til oppusssing av bolig i Norge, og hvilke fordeler og ulemper disse lånetypene har.
Les mer
19. april 2024
Har du gjort skattefradrag på lånet ditt?
Har du tatt et bestemt lån, kan det bety at du har rett til fradrag når du leverer selvangivelsen. Finn ut hva som gjelder og forskjellene mellom landene i Skan
Les mer
12. april 2024
Spar penger - 30-dagers minimalistutfordringen
Vi samler på oss mer enn det vi trenger. Prøv å kvitte deg med en ting om dagen for å spare både plass og penger, og unngå overforbruk over tid.
Les mer
2. april 2024
Alt du trenger å vite om Experian
Hvem er Experian? Les om historien til selskapet, og hvilke tjenester selskapet leverer. Du får også vite hvilke opplysninger de har tilgang til. Les mer her.
Les mer
22. mars 2024
Dette vet bankene om deg
Lurer du på hvilke opplysninger bankene får på en kredittvurdering? Her får du vite hvordan bankene vurderer om du får lån eller ikke. Lær mer her.
Les mer
22. mars 2024
Hva man skal gjøre når man har betalt ned et lån
Etter å ha betalt ned lånet ditt, er det på tide å optimalisere økonomien din. Lær hvordan du sparer, ser over budsjettet ditt og samtidig nyter din nye frihet.
Les mer
20. mars 2024
Lånerente: Variabel versus Fast
Fast eller variabel rente? Vi går gjennom begge og presenterer deg for både fordeler og ulemper du bør ta i betraktning når du tar din beslutning.
Les mer
12. mars 2024
Små enkle trinn for å bli gjeldfri raskere
Utforsk beviste strategier for å overvinne gjeld raskere. Ta kontroll over dine finanser nå ved å lære enkle, effektive steg mot økonomisk frihet. Les mer her.
Les mer
8. mars 2024
Krav for å søke om lån i Norge: Slik går du frem
Guide til låneprosessen i Norge: Lær om kravene, hvordan du søker elektronisk og forstår rentekostnader, samt tips for å navigere i det norske lånesystemet.
Les mer
7. mars 2024
Hva er effektiv rente, og hvordan kan den hjelpe deg med å velge det beste lånet?
Er du klar over hvordan effektiv rente påvirker ditt lån? Oppdag i dette materialet hva eff. rente innebærer og hvordan den kan bistå deg i å treffe klokere øko
Les mer
29. januar 2024
Hva er kredittscore?
Finn ut hvordan finansinstitusjoner vurderer sine kunder. En guide som forklarer hvor gunstig det er å ha en god kreditt historie når man søker om et lån.
Les mer
22. januar 2024
Studielån – et alternativ ved et stramt budsjett
En guide til studielån - de beste forslagene til hvordan man skal klare seg som student. Lær mer om budsjetter, studielån og mer her. Lesing på 2 minutter.
Les mer
15. januar 2024
Forbered deg på det uforberedte og spar! Tenk nytt om dine kommende utgifter de neste seks månedene
Er ikke sparing din sterke side? Her vil du finne livreddende triks for å planlegge utgiftene dine og pynte opp kontoen din. Lær mer og kom i gang nå!
Les mer
8. januar 2024
Hvilken skal du velge: billån eller leasing?
Er du ikke sikker på om et bil lån eller leasing er bedre for deg? Finn ut mer om billån og bil leasing her. Likheter og forskjeller mellom de to. Les mer
Les mer
1. januar 2024
Økonomiske mål for året
Å holde styr på dine økonomiske mål er ikke vanskelig. Disse tipsene vil hjelpe deg på veien. For et balansert månedlig budsjett, sett økonomiske mål. Lær mer
Les mer
25. desember 2023
5 bedrifter du kan starte nå med mindre enn 50.000 kr
Har du vært på utkikk etter å starte din egen virksomhet eller jobb på si? Fortsett så å lese. Oppdag fem forretningsideer du kan starte nå på et budsjett.
Les mer
18. desember 2023
Fem enkle tips til å spare penger i hverdagen
Ser du etter enkle og overkommelige tips for å spare mer penger i hverdagen? Her er våre topp 5 tips for å hjelpe deg med å få kontroll over utgiftene dine.
Les mer
11. desember 2023
Hva gjør jeg hvis jeg ikke kan betale lånet tilbake?
Har det blitt for vanskelig å betale tilbake lånet ditt? Har du flere lån enn budsjettet ditt tillater? Få lånene dine under kontroll med hjelp av denne guiden.
Les mer
4. desember 2023
Kan jeg søke om flere lån? Alt du trenger å vite.
En guide til forskjellige norske långivere. Det er uforpliktende å søke. Lær hvordan du finner det beste lånet og hvordan du kan søke om flere lån her.
Les mer
27. november 2023
Hvilke lånetyper finnes?
Det finnes mange forskjellige lånetyper og i denne guiden kan du lese litt om de fleste og skaffe deg et overblikk over de ulike mulighetene som finnes.
Les mer
20. november 2023
Låne penger eller spare?
Noen ganger kan det være vanskelig å spare opp nok penger. Hva er alternativene dine da? En guide til lånealternativer når sparing ikke er nok. Les mer
Les mer
13. november 2023
Fordeler ved kredittkort på reise
Et kredittkort kan være veldig nyttig. Det er mange fordeler som kan ha et kredittkort eller mer, spesielt når du er ute og reiser. Finn de beste kredittkortene
Les mer
6. november 2023
Lån til depositum - Depositumslån Guiden
Depositumslån kan være et alternativ til å finansiere depositum din. Alt om depositum - sammenlign dine alternativer og finne de beste lånene for depositum.
Les mer
30. oktober 2023
Få et samlelån med bedre vilkår og få kontroll på gjelden
Lære hvordan du kan spare penger med et samlelån. Hvem tilbyr samlelån, hvordan søke og mer informasjon. Samle lånene og ta kontroll over økonomien din.
Les mer
23. oktober 2023
Budsjetter som en proff: 5 modeller for planlegging av din privatøkonomi
Sparing på en enkel måte: lær hvordan du får styr på økonomien din med vår guide til de fem mest effektive budsjetteringsmetodene. Start allerede i dag
Les mer
16. oktober 2023
Hvordan gjenkjenne et dårlig lån
Hvert lån kommer med sine egne utfordringer, men noen er mer problematiske enn andre. Finn ut faktorene som karakteriserer dem for å identifisere dem mer enkelt
Les mer
9. oktober 2023
Apple credit card – få mer ut av fremtiden
Oppdag de revolusjonerende Apple-kredittkortene. Finn ut hvordan denne innovative finansløsningen gir deg en sømløs og sikker betalingsopplevelse. Les mer
Les mer
2. oktober 2023
Lån penger til førerkort
På Moneezy.com finner du flere gode muligheter for å låne penger til førerkortet ditt. Sjekk dine muligheter for lån i låneoversiktene/lånelistene.
Les mer
25. september 2023
Kjøp på avbetaling og kreditt
Her kan du finne et lån så du kan kjøpe på kreditt, og på den måten få til en avbetalingsløsning. Du kan også velge f.eks. kjøp på avbetaling – f.eks. Ipad, iPh
Les mer
18. september 2023
Nødlån
Lån for nødstilfeller - hva er det, og hvordan kan du finne ut mer om det. En guide til nødlån. Velg den beste økonomiske løsningen for deg selv. Les mer
Les mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved