Lån til tannlege? Betal tannlegeregningen med riktig lån

Innholdsfortegnelse

Share
Tweet
Share

Tannlegeregninger er en stor uforutsett utgift for mange, og det er ikke uvanlig å låne penger og ta slike behandlinger på nedbetaling. Mange tannlegekontor har egne avtaler med låneformidlere, for å gjøre det enkelt å søke direkte fra kontoret. Men er dette de rimeligste lånetilbudene i markedet, eller er det andre typer lån som kan være gunstig over tid? Vi skal se nærmere på 3 forskjellige alternativer som kan gi deg både lavere rente og gebyrer å betale på dine tannlegeregninger.

Tannleger tilbyr lån, men er de gunstige?

I dag er det flere tannlegekontor som har avtaler med forskjellige banker og låneformidlere for å kunne tilby lån dersom du ikke får til å betale tannlegeregningen selv. Dette er noe nytt som har skjedd de siste årene, da mange opplever sjokkregninger etter tannlegebesøk som de ikke har råd til å betale med en gang. Men er de de mest lønnsomme og gunstige lånene på markedet? Nedenfor skal vi gå gjennom flere typer lån som kan være mer aktuell:

1# Kredittkort - Et raskt alternativ med rentefri nedbetalingsperiode

Dersom tannlegeregningen din er på mellom 30 - 50 000 kroner, kan et kredittkort være den rimeligste løsningen. Dersom du trenger kort tid på å betale dette beløpet, får du som regel en lengre rentefri periode, og en mer fleksibel nedbetaling etter hvert. I sammenligning med tannlege lån så beregnes rente fra første dag, og det er gjerne store etableringsgebyr i tillegg til disse lånene.

Selve søknadsprosessen går veldig raskt på nett, og du får oppgitt med en gang hvor høy kredittgrense du får på kortet. Men selvfølgelig, ikke alle kan vente en ukes tid på å få et kredittkort. Derfor bør du velge et kort som kan også brukes virtuelt, slik at du kan tilknytte det til Vipps eller Google Pay med en gang.

2# Forbrukslån- Søk til en låneformidler for å få beste rente

Har du tid til å søke om lån selv, kan det være mye rente å spare på dette. Mange forbrukslån fra tannleger kan komme opp i 20 % eller mer. Ved å heller søke gjennom en låneformidler som samarbeider med flere banker, vet du at du får den beste renten på lånet ditt.

Denne løsningen passer nok best til dem som har tannlegeregninger på mer enn 50 000 kroner.

Når du benytter deg av en lånemegler, får du også raskere svar fra bankene om du får innvilget lån eller ikke. Dersom du får faktura fra tannlegen og ikke trenger oppgjøret med en gang, tar det som regel ikke mer enn ett par dager før du får betale denne regningen.

3# Lån med sikkerhet - Dersom det er snakk om veldig store beløp

Dersom det er snakk om store planlagt operasjoner som krever mye penger, så kan det være lurt å snakke med banken din dersom du har boliglån fra før. Boliglån har som regel langt lavere rente enn forbrukslån og kredittkort.

Men ulempen er hvis du trenger pengene ganske raskt, da det kan være en langtekkelig prosedyre å få opp lån på boligen. Dette kan likevel være en god løsning for å refinansiere lånet i ettertid dersom du går for forbrukslån eller kredittkort først.

Diagnosene du får støtte for fra HELFO

Alle i Norge fra 0-18 år får tannlege dekket av det offentlig. Etter dette må du som regel betalt alt selv. Men det er i enkelte tilfeller at du kan få dekket tannlege avhengig av helsetilstand og om du får sosiale stønader fra før fra NAV.

Dette kan for eksempel gjelde alvorlige tannkjøttsykdommer, ulykke, eller etter en voldsepisode. For å lese mer om dette kan du besøke Oris Dental som har skrevet mye om dette.

Det kan ta noe tid å søke om støtteordninger, og det er heller ikke sikkert at du får dekket hele tannlegeregningen. Men dette kan være et godt tips til deg dersom du har en alvorlig diagnose for å få litt ekstra pengestøtte, uten å måtte låne alle pengene.

Det kan også ta litt tid å søke støtte, i de fleste tilfeller kan det være bedre å låne pengene først, og deretter kreve å få hele eller deler av dette beløpet erstattet.

Konklusjon

Skal du låne penger til uforutsette utgifter som tannlegeregninger, så er det bestandig lurt å sammenligne lånetilbud fra flere banker. Renter og gebyrer varierer stort fra bank til bank, og tannlegene har nok ikke tenkt på hvilken aktør som er billigst når det gjelder slike lån. ta deg derfor litt tid selv på mobilen, så kan du raskt finne et bedre lånetilbud, eller søk om et kredittkort som gir deg fordeler med rentefrie betalingsperioder.

Forfatter:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil bruker sin kompetanse til å gjøre en forskjell i finanssektoren. Han studerte ved Syddansk Universitet og har vært daglig leder for Intelligent Banker siden 2013, hvor han har hjulpet mer enn 500 000 brukere fra hele verden med deres økonomiske behov.

Relaterte artikler

19. april 2024
Har du gjort skattefradrag på lånet ditt?
Har du tatt et bestemt lån, kan det bety at du har rett til fradrag når du leverer selvangivelsen. Finn ut hva som gjelder og forskjellene mellom landene i Skan
Les mer
8. mars 2024
Krav for å søke om lån i Norge: Slik går du frem
Guide til låneprosessen i Norge: Lær om kravene, hvordan du søker elektronisk og forstår rentekostnader, samt tips for å navigere i det norske lånesystemet.
Les mer
29. januar 2024
Hva er kredittscore?
Finn ut hvordan finansinstitusjoner vurderer sine kunder. En guide som forklarer hvor gunstig det er å ha en god kreditt historie når man søker om et lån.
Les mer
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved